Confidenţialitate

Venezuela: Opoziția iese în stradă, Niculas Maduro încearcă să preia inițiativa

Opoziția din Venezuela și guvernul socialist se confruntă: dacă primii caută să aducă în stradă un număr cât mai mare de oameni, președintele Nicolas Maduro se agață de putere.

Venezuela, unul dintre cei mai mari producători de petrol, țară aflată în plin naufragiu economic, se confruntă cu o criză din ce în ce mai gravă, iar cele două tabere politice se acuză reciproc de lovitură de stat.

Opoziția a lansat un apel la ample manifestații, miercuri dimineață, pentru a cere plecarea președintelui țării, după ce Maduro a efectuat o vizită neașteptată la Vatican, incercând să reia dialogul cu Papa.

Anunțul neașteptat al discuțiilor a intervenit într-un moment de tensiune extremă, după ce Consiliul Național Electoral  a suspendat procesul în vederea unui referendum revocator, ce urma să intre în linie dreaptă în această săptămână.
În plus, parlamentul, pe care președintele nu îl mai recunoaște și pe care Tribunalul Suprem de Justiție  l-a declarat în infracțiune pentru că are în rândurile sale trei deputați bănuiți de fraudă, l-a convocat pe șeful statului marți pentru “a se supune votului poporului”.

Chiar și venezuelenii par să fie impotriva lui Maduro: peste 60% dintre alegători sunt dispuși să voteze pentru revocarea sa.