Venezuela: Craciunul se va sarbatori anul acesta cu aproape doua luni mai devreme

Decretul prezidential a fost aprobat de Nicolas Maduro

În Venezuela, Crăciunul se va sărbători anul acesta cu aproape 2 luni mai devreme, adică de la 1 noiembrie – așa prevede un decret prezidențial aprobat de Nicolas Maduro.

Președintele venezuelean a explicat că a luat această decizie pentru că vrea să aducă fericire întregului popor.

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro le-a urat deja oamenilor Crăciun timpuriu fericit! El a deschis deja festivitățile dedicate sărbătorilor de iarnă după ce a aprins luminițele de Crăciun la Palatul Prezidențial:

Vrem să dăm startul sărbătorilor de Crăciun din noiembrie, pentru că ne dorim pace și fericire pentru toți oamenii. Crăciunul timpuriu este cel mai bun vaccin pentru cei care caută să provoace revolte și violențe – a explicat Nicolas Maduro. Iar fericirea la care se referă președintele Venezuelei constă și în bonusuri de sărbători oferite angajaților din sectorul public pe 10 și 11 noiembrie – scrie presa din Venezuela.

Decizia privind Crăciunul timpuriu vine în prag de scrutin electoral. Pe 8 decembrie, în Venezuela au loc alegeri municipale.

Criticii preşedintelui spun că decretul prezidențial nu e decât o încercare a lui Nicolas Maduro de a mai reduce din oamenilor faţă de criza economică, fața de lipsa de alimente şi criminalitatea mare din Caracas.