Confidenţialitate

VASLUI: Veteranii de război nu sunt lăsați să circule gratuit cu microbuzele

Reprezentanţii Filialei Asociaţiei Naţionale a veteranilor de război Vaslui susţin că mai mulţi veterani de război din judeţ nu sunt lăsaţi să circule cu microbuzele, deşi, potrivit legii, beneficiază de călătorii gratuite cu astfel de mijloace ale operatorilor de transport.

Potrivit ANVR Vaslui, transportatorii refuză să mai accepte gratuitatea pentru călătorii veterani de război sau văduve de război, deoarece nu li s-au decontat banii pe serviciile prestate pentru aceste categorii de persoane în ultimii trei ani.

Practic, veteranii primesc degeaba biletele de transport, dacă ele nu-şi ating scopul pentru care au fost emise, transmite corespondentul Europa FM, Sorin Saizu.

S-a ajuns la situaţii umilitoare în care şoferii le rup sau le aruncă biletele batranilor sau nu îi lasă pe acestia să urce în mijloacele de transport.

La nivelul judeţului Vaslui sunt 580 de veterani de război, 20 de văduve de război şi aproximativ 2.200 de văduve de veterani de război.

Conform legii, veteranii beneficiază de 12 bilete gratuite pentru transport CFR, 24 de bilete gratuite pentru călătorii cu alte mijloace de transport şi gratuitate pentru transportul în comun, în cazul celor din mediul urban.