Confidenţialitate

Vaslui: Se închid restaurantele și cafenelele în 3 orașe din județ | AUDIO

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a decis interzicerea pentru o perioadă de două săptămâni a accesului în interiorul restaurantelor și cafenelelor din Vaslui, Bîrlad și Huși. Cea mai mare rată de infectare înregistrată în ultimele 2 săptămâni, de 2,63 cazuri la mia de locuitori, s-a înregistrat la Huși, în vreme ce municipiul Vaslui are o rată de 1,66 la mie, relatează corespondentul Europa FM.

În Vaslui sunt două mari focare în prezent, la două cămine rezidențiale, unde atât asistați, cât și angajați au fost testați pozitiv. Probleme mari sunt însă și în școli, iar potrivit Inspectoratului Școlar 167 de elevi şi 104 angajaţi din instituţiile de învăţământ sunt confirmaţi la această dată cu noul coronavirus. Mai mult de atât, 33 de angajați, din care 26 cadre didactice, dar și 9 elevi, sunt internați în spital, restul aflându-se în carantină sau izolare. În aceste condiții, cursurile s-au mutat exclusiv online pentru mai bine de 100 de clase din aproape 20 de unități de învățământ din județ.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui transmite că din 7 octombrie masca este obligatorie și în spațiile exterioare din jurul școlilor, pe o distanță de 20 de metri. Măsura va fi valabilă cel puțin 14 zile sau până când rata de infectare va scădea sub 1,5 la mia de locuitori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader