VASLUI: Protest inedit cu fanfara în fața unei primării

Peste 200 de persoane din localitatea vasluiană Focşeasca au protestat, luni, cu fanfara, în faţa Primăriei Tăcuta, cerând demisia edilului, după ce, iniţial, manifestanţii au mărşăluit cinci kilometri pe un drum judeţean. Oamenii au anunţat că vor declanşa procedurile pentru organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului liberal Florin Ionel.

Un detaşament de 30 de jandarmi a intervenit, luni, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în comuna vasluiană Tăcuta, unde peste 200 de oameni au protestat, timp de două ore, în faţa primăriei din localitate, acţiunea fiind autorizată.

Manifestanţii au scandat ”Jos primarul!” şi ”Demisia!”, ei susţinând că edilul comunei, Florin Ionel, nu şi-ar fi respectat promisiunile din campania electorală, una dintre acestea fiind construirea unui cămin cultural în localitatea Focşeasca.

Protestatarii au mărşăluit cinci kilometri, în frunte cu o fanfară, din satul Focşeasca până în faţa Primăriei Tăcuta, iar reprezentantul acestora a susţinut că, într-un an, de la instalarea în fruntea comunei, primarul nu a schimbat decât un bec, fără a face nicio investiţie importantă.

”Domnul primar nu şi-a onorat promisiunile din campania electorală de acum un an, printre altele construirea unui cămin cultural în Focşeasca. Oamenii sunt foarte dezamăgiţi şi drept dovadă este numărul mare de participanţi la această manifestaţie. Actualul edil s-a văzut în funcţie şi acum nu-l mai interesează nimic altceva decât să promoveze în partid, cu dorinţa de a ajunge parlamentar în 2020. Acum, când a auzit că vin oamenii să protesteze, a fugit din primărie, fără a avea curajul să-i înfrunte şi să vorbească cu ei”, a declarat, luni, pentru News.ro viceprimarul comunei Tăcuta, Gabriel Beraru.

Primarul comunei Tăcuta, Florin Ionel, susţine că nu are nimic împotriva organizării unor astfel de proteste în faţa insituţiei pe care o conduce.

Protestul de luni este a doua manifestaţie organizată în faţa Primăriei Tăcuta, după ce, săptămâna trecută, peste 40 de localnici din Focşeasca au protestat în acelaşi loc, nemulţumiţi de excluderea din PNL a viceprimarului Gabriel Beraru.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS