Confidenţialitate

Vaslui: Mai mulți refugiați din Ucraina, implicați într-un accident auto grav

Accident grav în Vaslui, unde un microbuz s-a ciocnit cu o mașină de teren. În ultima se aflau trei refugiați din Ucraina iar în microbuz erau alte 6 persoane.

Din primele informații, sunt victime încarcerate în microbuz. Echipele de intervenție care au ajuns la fața locului declară că toți cei 9 oameni sunt conștienți.

A fost activat planul Roșu de intervenție iar la fața locului sunt acum 6 ambulanțe și echipele de descarcerare.

„Detașamentul de pompieri Vaslui intervine cu forțe și mijloace specifice la un accident rutier produs în apropiere de localitatea Buhăiești. Din primele informații, în accident sunt implicate două autovehicule în care se află nouă persoane. Există posibilitatea ca una dintre victime să fie încarcerată. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Acțiunea este în dinamică”, anunță ISU Vaslui.

Ulterior, autoritățile au revenit cu precizări:

„În accident sunt implicate două autovehicule în care se aflau 11 persoane, între care și un copil. La ora 13:05 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La intervenție au fost deplasate 11 autospeciale, patru dintre acestea fiind ambulanțe aparținând SAJ Vaslui.

La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite două autovehicule avariate, o persoană fiind încarcerată. Celelalte persoane aflate în interior, s-au autoevacuat. Cinci dintre persoanele aflate în cele două autovehicule au necesitat îngrijiri medicale. În autoturismul implicat în accident se aflau trei persoane cu cetățenie ucraineană. Patru dintre cele cinci victime sunt transportate la UPU Vaslui.”

Citește și: Expert în securitate militară: „Soldații ruși au fost pregătiți să intre în Ucraina să se plimbe pe străzi, nu să preia controlul militar” | AUDIO