VASLUI: Locuitorii județului, obligați să își acopere nasul și gura în spațiile publice | AUDIO

Cetățenii județului Vaslui vor fi obligați, începând de luni, să își acopere nasul și gura atunci când ies din locuințe.

Adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, decizia este similară celei introduse în județul Galați.

Prefectul județului Vaslui a explicat la Europa FM pentru că oamenii pot folosi eşarfe, fulare, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecție care să acopere nasul şi gura.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Exact ca la Galați, nu am pus obligativitatea purtării unei măști medicale. Este un lucru benefic pentru toată lumea”, spune Mircea Gologan.

Potrivit prefectului, cea mai dificilă situaţie cu care s-a confruntat a fost în cursul zilei de sâmbătă, când zeci de persoane venite din străinătate au stat mai multe ore pe Stadionul Municipal din Vaslui, deoarece nu existau spaţii în care să fie cazate.

Autorităţile vasluiene au reuşit să cazeze toţi cetăţenii veniţi în ultimele zile, la acest moment fiind ocupate spaţiile disponibile din municipiile Vaslui şi Bârlad.

La nivelul judeţului există şi hoteluri care nu pot fi utilizate deoarece nu au aviz din partea Direcţiei de Sănătate Publică pentru a primi persoane în carantină.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS