Confidenţialitate

Vaslui: Groapă adâncă de 2 metri formată pe o stradă din Negrești | AUDIO

În vreme ce în Neamț se rup podurile sub mașini, în Vaslui se dărâmă asfaltul. S-a întâmplat la Negrești și numai prezența de sprit a unei șoferițe a făcut ca mașina ei să nu ajungă în hăul format din senin în asfalt. Strada pe care s-a înregistrat incidentul a fost reabilitată prin Compania Națională de Investiții, iar lucrarea e în garanție, ceea ce înseamnă că reparațiile vor fi suportate de constructor.

O groapă adâncă de 2 metri s-a format din senin pe o stradă din Negrești și puțin a lipsit ca o mașină în trecere să nu fie prinsă în capcană. Doar prezența de spirit a șoferiței, care a tras de volan, a făcut ca mașina să nu cadă în groapa apărută.

Femeia sunat la 112, iar poliția a împrejmuit imediat locul, într-o primă fază cu niște bănci, spre stupoarea localnicilor. Semne că asfaltul se surpă erau de câteva zile, fără însă ca problema să fie sesizată de cineva ori să fie luată vreo măsură preventivă.

Cel mai probabil, surparea s-a produs pe fondul ploilor din ultima vreme, iar autoritățile vorbesc despre o rețea subterană de hrube, peste care s-a ridicat actualul oraș.

De altfel, nu este pentru prima oară când la Negrești au loc asemenea incidente. Cel puțin alte 3 surpări similare au fost înregistrate în ultimii 2 ani.

Strada pe care s-a înregistrat incidentul a fost reabilitată printr-un proiect derulat prin CNI, iar lucrările se află în garanție. La momentul realizării lucrărilor, s-a lucrat la circa 1 metru adîncime.

Înainte ca groapa să fie astupată, ar urmă să aibă loc o cercetare arheologică la fața locului.

Sursa foto: Unsplash / Jens Aber

Citește și: Satu Mare: Un tânăr de 15 ani, fără permis și sub influența drogurilor, s-a răsturnat cu mașina furată de la tatăl său

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.