Vaslui: Elev dus cu ambulanţa la spital după o altercație un maistru instructor

Un elev de clasa a IX-a de la Liceul ”Ion Mincu” Vaslui a fost transportat, miercuri, cu ambulanţa la spital, după ce, în timpul orelor de instruire practică, ar fi fost lovit în cap cu canciocul de către un maistru pe care l-ar fi înjurat. Conducerea unităţii a deschis o anchetă.

Conducerea Liceului ”Ion Mincu” Vaslui a declanşat o anchetă în cazul unui elev în clasa a IX-a profesională, care a fost preluat de la unitatea de învăţământ de către echipajul medical al unei ambulanţe şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui cu o plagă sângerând la una dintre urechi.

Adolescentul de 15 ani a suferit leziunea după ce ar fi fost lovit cu canciocul de către un maistru instructor în timp ce construia un zid în incinta liceului în timpul desfăşurării orelor de instruire practică.

Cadrul didactic ar fi reacţionat violent, susţin reprezentanţii unităţii de învăţământ, după ce elevul l-ar fi înjurat.

Jandarmul aflat în curtea liceului a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita o ambulanţă.

”La nivelul unităţii de învăţământ a fost numită o comisie de disciplină care va analiza incidentul. În funcţie de concluziile respectivei comisii, vom lua şi măsurile care se impun în acest caz. Deocamdată, avem doar declaraţia elevului, urmând a fi audiaţi martorii şi, evident, cadrul didactic reclamat”, a declarat, miercuri, pentru News.ro, directorul adjunct al Liceului ”Ion Mincu” Vaslui, Amalia Cazacu.

Conducerea unităţii de învăţământ a informat, atât diriginta, cât şi părinţii elevului despre incident.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS