Vaslui: Dosar penal, pe numele unui tânăr care şi-a fotografiat buletinul de vot şi l-a postat pe o reţea de socializare

Dosar penal la Vaslui, întocmit pe numele unui tânăr, ziarist la un cotidian on-line. Acesta şi-a fotografiat buletinul de vot şi l-a postat, ulterior, pe o reţea de socializare.

Ancheta în acest caz a fost demarată de poliţiştii vasluieni în urma unei sesizări. Tânărul, angajat în presa locală este acum cercetat penal pentru infracţiunea de violare a confidenţialităţii votului, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Vaslui, Loredana David.

El a anulat buletinul de vot punând o semnătură peste ştampila. A fotografiat apoi buletinul şi l-a postat pe facebook. Potrivit legii, violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepseşte cu amendă. Se fac verificări şi în comuna vasluiană Ivăneşti acolo unde mai mulţi bătrâni au reclamat că nu îşi pot exercita dreptul la vot, deoarece au fost trecuţi pe listele electorale permanente din alte sate componente ale comunei, decât cele de domiciliu.

Deşi au dreptul de a vota pe listele suplimentare, oamenii, majoritatea bătrâni trecuţi de 70 de ani, sunt îndrumaţi de preşedinţii secţiilor de votare să voteze la secţiile la care au fost trecuţi pe listele permanente. Distanţa dintre localităţi ajunge şi la 5 kilometri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS