Vaslui: Cercetari la Spitalul de Urgenta / Medici ginecologi arestati (AUDIO)

Interceptările procurorilor în cazul medicilor ginecologi din Vaslui, arestaţi sub acuzaţia de luare de mită, avorturi ilegale şi fals intelectual, scot la iveală detalii şocante. Medicii aveau un limbaj umilitor la adresa pacientelor, catalogându-le drept ‘proaste’, ‘scoafe’ sau ‘vaci’, iar bebeluşii erau făcuţi ‘draci’. Procurorii anticoruptie au extins cercetrile la Spitalul de Urgenţă din Vaslui.

Potrivit anchetatorilor, bolnavele care nu aveau bani să le dea medicilor erau supuse la umilinţe şi lăsate să agonizeze ore în şir.

Într-o convorbire telefonică cu un investigator sub acoperire, medicul Simona Botez îi explica acestuia cum să-şi convingă presupusa amantă să facă avort. De altfel, doctoriţa a luat de la ofiţerul sub acoperiore 1500 de lei. Într-o altă interceptare procurorii au surprins-o pe medicul Simona Botez discutând cu una dintre pacientele ei. Femeia s-a plâns ca nu a reuşit să ajungă la spital pentru că nu a avut bani, iar medicul i-a transmis ca o aşteaptă atunci când va avea.

Nici doctoriţa Doina Andrei nu s-a dovedit a fi mai îngăduitoare cu pacientele căroră le percepea mita. Într-una din interceptări unul din medicii ginecologi a fost surprins în timp ce discuta despre o gravidă ca fiind ‘o scroafă în care a murit un drac’. Pacienta respectivă fusese transferată la o clinică din Iaşi după ce a suferit complicaţii.

Bolnavii trebuiau să plătească între 400 şi 2000 de lei pentru intervenţii chirurgicale sau alte servicii medicale.