Vaslui: Bebeluș de o lună, abandonat în casă de părinți

Un bebeluș în vârstă de o lună din localitatea vasluiană Vinderei a ajuns într-un centru pentru copii după ce polițiștii l-au găsit abandonat în casă.

Părinții celui mic au plecat de la domiciliu, iar tatăl a sunat la poliție și a anunțat că a lăsat copilul singur în casă.

 

Fetița în vârstă de o lună este în prezent internată în Centrul de Preluare în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat Neglijat şi Exploatat Bârlad.

Copila a fost găsită de polițiști  abandonată în casă în condiții improprii.

Potrivit șefului Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, Ionel Armeanu, prima care a părăsit domiciliul a fost mama copilului.

La scurt timp și tatăl a plecat de acasă. Bărbatul a sunat la 112 și a anunțat ca a lasat abandonat la domiciliul din localitatea Vinderei un copil.

Ajunși la fața locului, poliţiştii au găsit copilul singur şi au aşteptat mai bine de o oră ca vreunul din părinți să se întoarcă, dar pentru că acest lucru nu s-a întâmplat au decis să ia bebeluşul şi să-l ducă la un centru. Nou-născutul se află într-o stare bună și în cel mai scurt timp el va fi dat în grija unui asistent maternal. Polițiștii anchetează acum acest caz, urmând ca părinții sa fie decazuți din drepturi.