Vaslui: Bebeluș de o lună, abandonat în casă de părinți

Un bebeluș în vârstă de o lună din localitatea vasluiană Vinderei a ajuns într-un centru pentru copii după ce polițiștii l-au găsit abandonat în casă.

Părinții celui mic au plecat de la domiciliu, iar tatăl a sunat la poliție și a anunțat că a lăsat copilul singur în casă.

 

Fetița în vârstă de o lună este în prezent internată în Centrul de Preluare în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat Neglijat şi Exploatat Bârlad.

Copila a fost găsită de polițiști  abandonată în casă în condiții improprii.

Potrivit șefului Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, Ionel Armeanu, prima care a părăsit domiciliul a fost mama copilului.

La scurt timp și tatăl a plecat de acasă. Bărbatul a sunat la 112 și a anunțat ca a lasat abandonat la domiciliul din localitatea Vinderei un copil.

Ajunși la fața locului, poliţiştii au găsit copilul singur şi au aşteptat mai bine de o oră ca vreunul din părinți să se întoarcă, dar pentru că acest lucru nu s-a întâmplat au decis să ia bebeluşul şi să-l ducă la un centru. Nou-născutul se află într-o stare bună și în cel mai scurt timp el va fi dat în grija unui asistent maternal. Polițiștii anchetează acum acest caz, urmând ca părinții sa fie decazuți din drepturi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS