Confidenţialitate

Vaslui: 3 dintre victimele accidentului de luni seara, internate în spitalele din Iași. Starea pacienților este critică | AUDIO

Trei dintre victimele accidentul de luni seară din judetul Vaslui au fost transportate și internate la spitalele din Iași. Este vorba despre doi copii si mama acestora, toți fiind diagnosticați cu politraume severe. Doi oameni au murit în accidentul produs în comuna Popeni, în care au fost implicate un tir, o căruță și un autoturism.

Inițial, atât băiețelul de trei ani și sora sa în vârstă de doi ani au ajuns la Spitalul de Neurochirurgie în comă. După stabilizarea lor, din cauza lipsei de locuri de la secția de ATI, cei doi au fost transferați la Spitalul de Copii Sfânta Maria.

Medicul Solange Roșu, purtătorul de cuvânt al unității medicale a spus că starea pacientilor este una critica.

„În momentul de față, cei doi pacienți sunt detubați, dar starea se menține critică și sunt supuși terapiei specifice”, a precizat Solange Roșu.

În aceeași situație se află și mama celor doi copii în vârstă de 27 de ani. Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD pe regiunea de Nord-Est, a precizat că femeia urmează să intre în sala de operații, aceasta suferind de multiple traumatisme.

Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD pe regiunea Nord-Est, despre mama celor doi copii

„Era cu un traumatism cranio-cerebral și cu un traumatism cranio-facial sever, cu o fractură deschisă de mandibulă, mai multe fracturi la nivelul feței, fractură de claviculă, fractură de antebraț. A fost preluată, investigată, s-a decis anestezie generală, a fost și ea intubată, ventilată mecanic. S-a decis internarea pentru Clinia de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială dar urmează, după tratamentul și intervențiile de aici să fie transferată la secția de Ortopedie. Se află internată la ATI, dar stabilă și dat fiind vârsta, noi sperăm într-o evoluție bună”, a spus Diana Cimpoeșu.

Precizăm că, în urma accidentului dintre un autotren, un autoturism și o căruță, de pe raza comunei Popeni, județul Vaslui, două persoane și-au pierdut viața și alte șapte au fost rănite grav.

Sursa foto: Unsplash / Scott Rodgerson

Citește și: Vaslui: 2 morți după coliziunea dintre un camion, o căruţă şi un autoturism

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.