Confidenţialitate

Accident grav în Călimănești, Vâlcea: 7 persone rănite, după ce un tren a lovit și doborât 2 stâlpi de curent electric

Accident grav în această dimineață, în localitatea Călimănești din județul Vâlcea. 7 persoane au fost rănite, după ce un tren de călători a doborât doi stâlpi de curent electric. Trenul acroșase un alt stâlp căzut pe șine, după ce fusese lovit de un tir.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Ion Cătălin Popescu: S-a restricționat accesul în zonă

„Salvatorii din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în această dimineață în jurul orei 09:00 pentru acordarea de îngrijiri medicale mai multor persoane în urma producerii unui accident feroviar.

Accidentul s-a petrecut în localitatea Călimănești, la ieșire spre Sibiu, în stația CFR Păușa, unde un tren de persoane a agățat un stâlp care fusese lovit în prealabil de un autocamion.

În cădere, stâlpul fiind rețeaua de electricitate a angrenat cu el în cădere alți doi stâlpi. În momentul trecerii trenului se efectuau cercetări pentru primul accident, astfel că în zonă se aflau mai multe persoane care lucrau la restabilirea stării de normalitate.

Trenul și-a continuat deplasarea, însă, în cădere, stâlpii au lovit 7 persoane. L fața locului s-au deplasat 3 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță și SMURD și o autospecială de stingere din cadrul ISU Vâlcea.

S-a luat măsura izolării zonei, a restricționării accesului în zonă a persoanelor neautorizate după care s-a trecut la acordarea de îngrijiri medicale persoanelor rănite”, a spus la Europa FM purtătorul de cuvânt al ISU Vîlcea, Ion Cătălin Popescu.

Din cei 7 răniți, 3 sunt în stare gravă, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea: 3 persoane grav rănite și alte 3 rănite ușor. O persoană a refuzat transportul la spital

„3 persoane au fost rănite grav și au fost transportate la UPU Vâlcea, alte 3 au fost rănite și au primit îngrijiri preliminare la fața locului după care au fost transportate la UPU pentru investigații suplimentare. O persoană a refuzat transportul la spital, rănile suferite fiind minore”, a explicat pentru Europa FM purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

În zona în care s-a produs accidentul, traficul rutier este blocat, însă circulația trenurilor spre Sibiu nu este afectată.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: ANSA: Turiști români, printre victimele ghețarului Marmolada | VIDEO