Vânzările albumelor şi single-urilor lansate de Prince au crescut spectaculos – VIDEO

Vânzările albumelor şi single-urilor lansate de Prince pe parcursul carierei sale au crescut spectaculos, după anunţul morţii starului, care s-a stins din viaţă, joi, la vârsta de 57 de ani, în complexul său rezidenţial dintr-o suburbie a oraşului Minneapolis, informează Associated Press, citată de News.ro.

Trei dintre cântecele emblematice pentru cariera prestigioasă a starului american – ”Purple Rain”, ”Little Red Corvette” şi ”When Doves Cry” – au urcat pe locurile al 7-lea, al 9-lea şi al 10-lea în topul single-urilor de pe iTunes, în doar câteva ore după confirmarea decesului cântăreţului.

Patru dintre albumele sale – “The Very Best of Prince“, ‘‘Purple Rain“, ‘‘The Hits / The B-Sides” şi “1999” – au ocupat, joi după-amiază, locurile 1, 2, 3 şi 8 în topul albumelor de pe iTunes.

Catalogul muzical al artistului, inclusiv albumul său de anul trecut ”HITNRUN Phase One & Two”, este deja difuzat în streaming pe platforma online Tidal, înfiinţată de Jay Z.

Alte servicii de streaming, precum Spotify şi Rhapsody, nu au inclus deocamdată în ofertele lor cântecele lansate de Prince.

Grupul Warner Music – cu care Prince a avut de-a lungul anilor o relaţie dificilă – nu a făcut pentru moment dezvăluiri despre contractul pe care muzicianul îl avea cu această casă de discuri.

Cauza decesului artistului american nu a fost deocamdată determinată. O autopsie a fost programată pentru vineri.

Potrivit TMZ.com, celebrul cântăreţ ar fi fost tratat pentru o supradoză de opiacee cu doar şase zile înainte de a muri.

Decesul artistului s-a produs la două săptămâni după ce acesta şi-a anulat două concerte din Atlanta din motive medicale. Anturajul artistului a anunţat că acesta suferea de gripă.

Prince a murit, joi, la vârsta de 57 de ani. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix.

Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi în următoarele decenii a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

A câştigat şapte premii Grammy şi a cântat în pauza galei Super Bowl din 2007, realizând cu acea ocazie unul dintre cele mai spectaculoase show-uri din cariera sa.

Albumele lansate de Prince s-au vândut în peste 100 de milioane de copii şi a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original cu single-ul ”Purple Rain”.

Foto: Anthony Correia / Shutterstock.com