Confidenţialitate

Vânzări record la nivel mondial de bilete la cinema

Vânzările de bilete în cinematografe au stabilit un nou record pe plan mondial în 2017 şi au ajuns la 40,6 miliarde de dolari, au anunţat miercuri reprezentanţii Motion Picture Association of America, citaţi de AFP.

Încasările mondiale au crescut cu 5% în raport cu 2016 – un an care stabilise deja la rândul său un record -, a precizat comunicatul transmis de MPAA, o asociaţie profesională care reprezintă interesele celor mai mari şase studiouri hollywoodiene.

Box office-ul mondial din 2017 a fost stimulat considerabil de succesul comercial al unor pelicule precum “The Last Jedi” – al optulea opus din saga “Star Wars” -, “Beauty and the Beast” şi “Wonder Woman”.

În afara Americii de Nord, încasările au crescut cu 7% şi au ajuns la 29,5 miliarde de dolari, în mare parte datorită unei noi ascensiuni a pieţei din China, după o uşoară încetinire în 2015.

Japonia, Marea Britanie, India şi Coreea de Sud au completat, alături de China, topul 5 al celor mai dinamice pieţe internaţionale.

În America de Nord, încasările au înregistrat o uşoară scădere în raport cu 2016 şi au ajuns la 11,1 miliarde de dolari, după recordul istoric stabilit în anul precedent – 11,4 miliarde de dolari.

Abonamentele la serviciile de streaming video pe plan mondial au crescut la rândul lor cu 33% şi au cumulat 446,8 milioane de dolari, potrivit MPAA.