Confidenţialitate

Vânătoare de ”surse” în TVR

După ce în spațiul public au apărut salariile unor angajați sau colaboratori ai postului public de televiziune, TVR anunță că începe o anchetă internă. Implicit, postul public confirmă că cifrele publicate de presă au o bază reală.

Libertatea scria că Ionuţ Cristache primeşte, lunar, de la TVR un salariu brut de 36.550 de lei, adică în mână jurnalistul ia 26.377 lei (aproximativ 5.650 de euro), în timp ce fostul director al instituției, Irina Radu, avea 14.000 de lei pe lună. Într-o primă reacție, Ionuț Cristache amenința că dă în judecată Libertatea pentru publicarea informațiilor. Nu au fost însă singurele salarii publicate de presă.

”În ultima perioadă, în spațiul public au fost diseminate o serie de informații cu caracter confidențial privind aspecte comerciale din contracte sau convenții încheiate de SRTv cu partenerii săi.

Având în vedere faptul că asemenea acţiuni reprezintă o expunere legală pentru SRTv, în considerarea dispoziţiilor legale şi regulamentare incidente, conducerea televiziunii publice va demara, în regim de urgență, o anchetă administrativă complexă, prin care să identifice persoanele care se fac vinovate de divulgarea informaţiilor confidenţiale către terţi.

De asemenea, reprezentanții Televiziunii Române vor notifica publicațiile care au diseminat informații confidențiale, solicitând dezvăluirea surselor, motivat de expunerea legală a SRTv.

Totodată, SRTv va demara o acţiune penală in rem privind infracţiuni de serviciu”, se arată într-un comunicat transmis Europa FM.