Valeriu Zgonea pierde șefia Camerei Deputaților

Fostul lider PSD, Valeriu Zgonea, a pierdut șefia Camerei Deputaților.

Parlamentarii vor lua act de această decizie în ședința de luni după-amiază. Grupul PSD a fost cel care a cerut eliberarea lui Valeriu Zgonea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, după ce săptămâna trecută au modificat regulamentul în acest sens.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu de la PSD, s-a încurcat atunci când a trebuit să explice procedura de revocare. Deputatul a spus inițial că plenul va vota în ședință revocarea, apoi a spus că nu este necesar niciun vot. În final a declarat că deciziile Camerei sunt supuse votului în plen.

Decizia prin care Valeriu Zgonea își pierde funcția de președinte al Camerei Deputaților trebuie să se facă, așadar, printr-un proiect de hotărâre, la fel ca în cazul și celorlalți deputați care își pierd mandatul.

Biroul Permanent a aprobat, luni, ca deputaților să li se aducă la cunoștință în plen că Valeriu Zgonea nu mai are spirijinul politic al PSD, prin urmare pierde șefia Camerei. Social-democrații au modificat special regulamentul Camerei Deputaților săptămâna trecută.

 

 

 

”Calitatea de Preşedinte al Camerei Deputaţilor (…) încetează înainte de expirarea mandatului ca urmare a revocării în condiţiile prezentului regulament sau, încetează de drept, în următoarele condiţii: lit. d) în caz de pierdere a sprijinului politic, potrivit art. 32, alin. (3) din legea nr. 96 / 2006, republicată, la data informării plenului Camerei Deputaţilor despre încetarea calităţii de membru al Biroului Permanent”. Articolul în vigoare anterior prevedea doar: ”Calitatea de preşedinte al Camerei Deputaţilor sau cea de membru al Biroului permanent încetează în urma demisiei, a revocării sau a pierderii calităţii de deputat”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS