Deputații au modificat Regulamentul pentru ca Zgonea să poată fi revocat

Camera Deputaților a modificat regulamentul astfel încât Valeriu Zgonea să poată fi revocat din funcția de președinte.

Documentul a fost adoptat pe articole.

Valeriu Zgonea a părăsit plenul, precizând că nu poate conduce o ședință în care este votat un proiect care încalcă legile și l-a chemat la prezidiu pe Florin Iordache.

”Domnul Iordache, cu tot respectul pe care îl am faţă de colegi, eu nu pot să conduc o şedinţă care are pe ordinea de zi un punct care încalcă Regulamentul Camerei Deputaţile pentru că, în conformitate cu prevederile Regulamentului, gardianul respectării regulamentului şi al Constituţiei este preşedintele Camerei. De aceea, vă rog pe dumneavoastră, pentru că am văzut că sunteţi atât de vehement şi apărător al Regulamentului, să conduceţi dumneavoastră şedinţa în care propuneţi plenului să încalce atât de grav Regulamentul Camerei”, a spus Zgonea.

Potrivit documentului modificat, calitatea de președinte al Camerei Deputaților poate înceta în momentul în care acesta își pierde sprijinul politic sau dacă deputații votează revocarea acestuia din funcție ”la propunerea liderului grupului parlamentar care l-a propus”.

 

Votul final asupra regulamentului modificat al Camerei Deputaților va fi dat miercuri la ora 13:30.

Anterior ședinței din plen, Valeriu Zgonea a trimis Biroului Permanent un document de 9 pagini în care susține că modificarea regulamentului pentru revocarea sa este ilegală.

Mai exact, nu ar fi fost respectați toți pașii pentru adoptarea proiectului.

Valeriu Zgonea acuză PSD-ul că încearcă să-l dea jos din funcție prin orice mijloc.

”Jenant este în momentul în care vezi că într-o societate sunt atât de multe lucruri de făcut și un grup politic parlamentar redutabil, puternic este disperat să modifice orice lege ca să pună mâna pe o funcție. Partidele mari atunci când câștigă trec cu tăvălugul peste legislație sau modifică legislația în interes personal.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Valeriu Zgonea a precizat că în cazul în care va fi revocat va ataca decizia la Curtea Constituțională:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Valeriu Zgonea a fost exlcus din PSD la sfârșitul lunii aprilie, după ce l-a criticat pe președintele partidului Liviu Dragnea, în urma condamnăriii primite în dosarul Referendumul.

Valeriu Zgonea deținea a doua funcție din partid după Liviu Dragnea. După excluderea sa, liderii PSD au anunțat că vor să-l revoce de la șefia Camerei Deputaților.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS