Valeriu Zgonea ar fi intervenit pentru fiica afaceristului buzoian, Dumitru Dobrică

Fiica fostului consilier judeţean de la CJ Buzău Dumitru Dobrică, Ionela Viorela Dobrică, este cea pentru care fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a intervenit la mai mulţi funcţionari publici pentru a fi numită preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională şi ulterior subsecretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor.

Ionela Dobrică, în prezent deputat, a declarat că numirea ei ”în funcţia de subsecretar de stat a fost făcută la propunerea PSD şi a respectat toate prevederile legale”, iar ea nu are, în acest moment, ”nicio calitate” în dosarul DNA.

”Am primit mai multe întrebări legate de dosarul DNA în care sunt citaţi Valeriu Zgonea şi tatăl meu, Dumitru Dobrică. Numirea mea în funcţia de subsecretar de stat a fost făcută la propunerea PSD şi a respectat toate prevederile legale. Nu cunosc nimic în legătură cu lucrurile care sunt scrise de DNA în comunicatul referitor la acest dosar. În acest moment nu am nicio calitate în dosar. Am încredere în corectitudinea justiţiei în România”, a declarat, astăzi, pentru News.ro, Ionela Dobrică.

Ionela Dobrică este fiica fostului consilier judeţean al CJ Buzău, Dumitru Dobrică, cel care este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă în acelaşi dosar ca Valeriu Zgonea.

Tânăra are 27 de ani şi a fost aleasă deputat de Buzău în decembrie 2016, din partea PSD.

Conform fişei de candidat la alegerile parlamentare din 2016, Ionela Dobrică a absolvit Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri, la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, în 2012, iar în 2015, cursuri postuniversitare de Politică Externă şi Diplomaţie, la Institutul Diplomatic Român.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS