Valeriu Stoica despre Quintus: ”A avut înțelepciunea de a da încredere liberalilor” – AUDIO

Într-un interviu în cadrul emisiunii Drum cu prioritate, la Europa FM, fostul lider PNL, Valeriu Stoica, unul dintre artizanii unificării acestei formațiuni, a vorbit despre fostul președinte de onoare al partidului, Mircea Ionescu Quintus.

Întrebat care a fost contribuția esențială a lui Quintus la refacerea PNL, după 1989, și la viața democratică din României, Valeriu Stoica a spus că: „dacă ne referim la PNL, Mircea a avut o contribuție hotărâtoare la ceea ce eu numesc traversarea deșertului.”

Acesta a făcut referire la momentul ”decembrie 1992” când PNL nu a reușit să atingă pragul electoral după alegeri și a urmat o perioadă de 4 ani în care nu a fost partid parlamentar.

După această perioadă, partidul a revenit în Parlament, după ce în 1992 a candidat pe listele Convenției Democrate Romane (CDR).

„Meritul fără îndoială este al lui lui Mircea Ionescu Quintus, a avut ințelepciunea și diplomația să dea încredere liberalilor și să îi păstreze în jocul politic din acea perioadă”, a spus fostul lider PNL.

Însă, cei doi nu au avut mereu un scop comun, Mircea Ionescu Quintus a fost unul dintre contestarii alianței PNL – PD, un proiect la care Valeriu Stoica a lucrat serios.

Întrebat despre acestea, el a susținut că: „Nu întotdeauna am avut aceeași viziune asupra strategiei pe care trebuia sa o aiba PNL în unele momente politice, dar nu este momentul să evoc și dezacordurile. Prefer într-un asemena moment sa mă opresc asupra meritelor deosbite pe care le-a avut Mircea Ionescu Quintus în reconstruția liberală.”

Fostul președinte de onoare al Partidului Național Liberal, Mircea Ionescu Quintus, s-a stins din viață în această după-amiază, la vârsta de 100 de ani.

Mircea Ionescu Quintus a fost deținut poltic în perioada comunistă, după revoluție a fost președinte al PNL, ministru al justiției, deputat și de două ori senator.

Citiți și biografia completă a lui Mircea Ionescu Quintus.

Interviul integral îl puteți asculta mai jos:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS