Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță: Riscul de miocardita la tineri este de 6 până la 20 mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați

Președintele Comitetului Național de Vaccinare,  colonelul Valeriu Gheorghiță, le transmite părinților că riscul  inflamării inimii -miocardita la tineri este de 6 până la 20 mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați împotriva covid 19.

Medicul infecționist a încercat și aseară, la postul B1, să-i convingă pe  părinții încă sceptici  că vaccinarea copiilor peste 12 ani este sigură.

”Vaccinarea aduce beneficii clare și în cazul copiilor cu vârsta de peste 12 ani, poate să reducă riscul unor anumite complicații inflamatorii, cum este sindromul inflamator multisistemic, o afecțiune cardiacă. Avem deja date care ne arată că cei cu vârsta sub 20 de ani, băieții, în general, care trec prin infecția cu SARS COV 2, au un risc de 6 ori mai mare de a dezvolta complicații cardiace, în speță miocardită, comparativ cu riscul care îl asociază vaccinarea. Deci, iată, putem spune că prin vaccinare am putea scădea inclusiv riscul de afectare cardiacă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, spune medicul infecţionist, nu există nicio dovadă clară că vaccinarea împotriva covid ar duce la infertilitate.

”Lucrurile sunt foarte clare. Nu influențează sub nici o formă fertilitatea, nici masculină, nici feminină, iar aici avem date care arată că trecerea prin boală, cel puțin la bărbați, ar putea să fie asociată cu probleme de dinamică sexuală și cu alterarea lichidului seminal. Deci, aici avem date care ne arată că infecția cu SRAS COV 2 ar putea crea probleme. La persoanele vaccinate nu s-au identificat astfel de probleme.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La același post, președintele Comitetului Național de Vaccinare împotriva Covid a anunțat că autoritățile vor începe o campanie de informare în școli, unde vor fi organizate ședințe cu specialiști și părinți, în perspectiva începerii școlii și înmulțirii cazurilor.

”Fiecare unitate de învățământ va avea anumite ședințe cu părinții, online, și va participa o persoană, un medic.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.