Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță: Problemele cu funcționarea registrului de vaccinare mai sunt posibile | AUDIO

Probleme cu funcționarea registrului național de vaccinare mai sunt posibile și pe viitor, spune medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Declarația vine după ce, în această dimineață, timp de trei ore mai vaccinarea a fost oprită în mai multe centre pentru că nu s-au putut opera în registrul național. Oamenii nu puteau fi înregistrați după vaccinare și nici nu puteau fi emise adeverințe. Din acest motiv, mai ales în Capitală, programările au fost date peste cap iar oamenii au așteptat ore întregi să fie vaccinați împotriva Covid-19.

”Se pare că a fost un număr foarte mare de accesări, peste 40.000 de accesări într-un interval foarte scurt de timp, lucru care a generat aceste impedimente în funcționalitatea optimă a platformei, însă ele au fost soluționate și platforma este într-o continuă optimizare pentru că este o scalare foarte mare în perioada aceasta. Credem că pe viitor vor fi evitate astfel de momente însă oricând o platformă poate să sufere o serie de disfuncționalități, însă important este să asigurăm procesul de vaccinare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.