Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță: Probabil că a treia doză de vaccin nu va fi administrată tuturor | AUDIO

Medicul Valeriu Gheorghiță spune că, probabil, o a treia doză de vaccin nu va fi administrată tuturor. Încă nu s-a luat nicio decize la nivel internațional privind necesitatea unei doze suplimentare.

”În cazul în care se va pune problema de a administra cea de a treia doză, foarte probabil că opțiunea nu va fi de a re-vaccina toată populația, ci de a administra a trei doză către sau pentru acele segmente populaționale care nu au avut un nivel crescut al răspunsului imun după schema completă, asta nu înseamnă că trebuie să dozăm neapărat titlul de anticorpi. Se cunosc anumite de afecțiuni cronice care se ascoiază cu o probabilitate mai redusă de a dezvolta un nivel mare al anticorpilor”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un alt scenariu pentru o eventuală doză TREI este acoperirea pentru noile mutații, susține coordonatorul campaniei de vaccianare.

”Rolul celei de a treia doze, pe lângă acoperirea anumitor categorii populaționale la risc este și pentru a asigura eventuala acoperire vaccinală în cazul în care vom tulpini, variante virale mutante, care nu vor fi acoperite de vaccinuri actuale”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.