Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță: Persoanele vaccinate împotriva Covid 19 au risc de deces de 14 ori mai mic decât cele nevaccinate | AUDIO

Persoanele vaccinate împotriva Covid-19 au risc de deces de 14 ori mai mic și un risc de infectare de 12 ori mai mic față de cele nevaccinate.

Sunt rezultatele primului studiu privind eficiența vaccinurilor COVID în România, a anunțat medicul Valeriu Gheorghita – coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

”Menționez că vaccinarea cu schemă completă scade de 14 ori riscul de deces în urma maladiei de Covid 19, scade de 12 ori riscul de spitalizare și de internare în secția de terapie intensivă și reduce de 10 ori riscul de infecție cu SARS COV 2, asta însemnând teste pozitive, indiferent de forma de gravitate a bolii”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Studiul a fost realizat în perioada februarie-mai 2021, în timpul celui de-al 3-lea val de îmbolnăviri când în țara noastră era predominantă varianta Alpha a coronavirusului, adică tulpina britanică.

Cel mai probabil, spune Valeriu Gheorghita, eificiența vaccinurilor se va mentine la peste 90% si in cazul variantei Delta, care adună din ce în ce mai multe cazuri și în România.

”Inclusiv pentru tulpina Delta, eficiența se menține la valori de peste 90%, atunci când vorbim de prevenirea spitalizărilor, prevenirea formelor grave și prevenirea deceselor, ca atare nu ne așteptăm să observăm o scădere a eficienței față de aceste criterii”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.