Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță: Obiectivul de a vaccina cu cel puțin o doză 10 milioane de persoane până în august e greu de atins | AUDIO

Ținta autoriăților de a vaccina cu cel puțin o doză 10 milioane de persoane până la 1 august – este un obiectiv greu de atins… recunoaște acest lucru și coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar  Valeriu Gheorghiță:

”Evident că este un obiectiv greu de atins mai ales într-o țară în care nivelul de acceptare al vaccinurilor, în general, este în scădere. Sigur că, în ultimii ani s-a observat o creștere a ratei de vaccinare, în general, însă venim, totuși, cu un nivel de încredere destul de redus și venim cu un nivel de acceptare al programelor de vaccinare care a fost mult afectat în ultimii ani”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul Valeriu Gheorghiță spune că în următoarea perioadă – campania de informare privind beneficiile vaccinării trebuie să ajungă în toate zonele din țară.

”În general, persoanele nmai tinere au o intenție de vaccinare mai scăzută. Persoanele care au un nivel educațional, un nivel de școlarizare, aș vrea să spun mai degrabă, mai adăzut, iarăși au o rată de acceptare a vaccinării mai scăzută. Persoanele care provin din medii defavorizate, cu un nivel socio-economic redus, au un nivel mai scăzut de acceptare a vaccinării. Persoanele din mediul rural au un nivel mai redus de acceptare a vaccinării. Dacă ne uităm la grupe de vârstă, observăm că persoanele vârstnice, persoanele de peste 65 de ani au cea mai mare rată de acceptare a vaccinării.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dovada vaccinării este una dintre posibilitățile pentru intrarea în restaurante – dar nu va fi singura opțiune, spune medicul Valeriu Gheorghiță:

”Aici sunt multe scenarii de lucru, nu cred că vaccinarea va fi o condiție obligatorie, poate să fie una dintre condiții, dar în același timp să ai un test negativ sau să ai dovada că ai trecut prin infecție sau pot să fie scenarii care iau în calcul rata de incidență în judeșul respetiv sau în localitatea respectivă, cum s-a mai întâmplat”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Coordonatorul campaniei de vaccinare – medicul Valeriu Gheorghiță, în emisiunea Piața Victoriei de la EuropaFm.