Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță: Majoritatea deceselor COVID-19 din ultimele săptămâni puteau fi prevenite | AUDIO

Majoritatea deceselor de COVID-19 înregistrate în ultimele săptămâni în România puteau fi prevenite, spune preşedintele Comitetului Naţional de Vaccinare. Colonelul Valeriu Gheorghiţă a explicat că diferența între numărul morților din țara noastră și cel din statele în care populația s-a vaccinat masiv este uriaș.

„Media deceselor pe ultimele șapte zile, la un milion de locuitori în România, este de peste 50 de ori mai mare decât în Danemarca, care are o rată de acoperire vaccinală de peste 80%, și de 68 ori mai mare decât în Portugalia, țară care are o rată de acoperire vaccinală de peste 90%”, a spus Valeriu Gheorghiță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Valeriu Gheorghiță: Educația sanitară precară din România este cauza reticenței mari la vaccin

Colonelul Valeriu Gheorghiță atrage din nou atenția că dacă nu ne vaccinăm masiv, poate apărea o tulpină a SARS-CoV-2 căreia vaccinurile actuale să nu-i poată face față suficient de bine.

„Trebuie să înțelegem că nu este cazul să ne mai jucăm cu propagarea de informații inexacte și inutile. Toate aceste informații vin pe fondul unei neîncrederi extrem de crescute a populației și de asemenea pe fondul unei sărăcii din punct de vedere a educației medicale pentru că sistemul de prevenție a fost neglijat ani de zile. Dacă nu ne vom implica cu toții în jurul acestui obiectiv, din păcate, perioada lunilor următoare ne va fi la fel de dificilă pentru că nu este exclus să se genereze o variantă virală adaptată”, a mai explicat coordonatorul campaniei de vaccinare în România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Citește și: Autoritățile au găsit soluții pentru persoanele cărora le-a fost folosită identitatea pentru eliberarea certificatelor COVID false | AUDIO