Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță: Cei aflați pe listele de așteptare vor primi o estimare privind durata până la vaccinare | AUDIO

De la 1 aprilie, centrele de vaccinare anti-Covid din platforma de programare online vor afișa tipul de vaccin folosit. De asemenea, persoanele care s-au înscris pe lista de așteptare vor primi și o estimare privind durata până la vaccinare.

Plaforma de programare va fi actualizată. Coorodonatorul campaniei naționale de vaccinare, doctorul militar Valeriu Gheorghiță:

„Începând cu data de 1 aprilie, fiecare centru de vaccinare configurat în platforma de programare va avea afiașt tipul de vaccin, așa încât orice persoană va ști de la început de tip de vaccin se distribuie în acel centru.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cei care se află pe listele de așteptare vor primi și estimări privind durata până la vaccinare. Aceasta vor fi orientative, pentru că prioritate vor avea la administrarea dozelor persoanele din prima și a doua etapă:

„Un al doilea element important va fi cel legat de estimarea timpului de așteptare, pentru orice persoană care se înscrie pe lista de așteptare, cu mențiunea că acest timp de așteptare poate să varieze față de estimarea inițială în funcție de capacitatea de vaccinare a respectivului centru. Dacă sunt foarte multe persoane înscrise din etapa a doua, chiar dacă o persoană din etapa a treia este pe primele poziții în lista de așteptare, este posibil ca timpul de așteptare să fie mai lung.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Începând cu data de 6 aprilie, România va crește numărul de persoane vaccinate într-un cabinet, de la 60 la 90 de pacienți în timpul programului de 12 ore. De asemenea, încă 125 de centre de vaccinare vor fi deschise începând cu data de 13 aprilie, mai spune medicul Valeriu Gheorghiță:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.