VÂLCEA: Un sat întreg izolat de viituri

Un sat întreg a rămas izolat în comuna Milcoiu, judeţul Vâlcea, după ce mai multe poduri şi podeţe au fost luate de ape.

O viitură formată pe râul Comanca a fost atît de puternică încât a rupt toate cele şapte podeţe care făceau legătura cu satul Valea Comancei din comuna Milcoiu, transmite corespondentul Europa FM, Nicoleta Ene.

27 de case sunt izolate de câteva ore. Nu s-a pus problema evacuării populatiei întrucât gospodăriile nu au fost inudate .

Cu o barcă, reprezentanţii Comitetul Local pentru Situații de Urgenţă au dus în sat oamenilor apă potabila şi pâine.

Până cînd apele nu se retrag în zonă nu se poate interveni – anunță primăria.

În comuna Frâncesti, într-o zonă deluroasă, un pod aflat în construcţii a fost rupt de şuvoaiele de apă venite de pe versanţi iar trei drumuri comunale pietruite au fost distruse.

În comuna Bărbăteşti s-a reactivat alunecare de teren şi a rupt un drum comunal pe o lungime de aproximativ 20 de metri.

Pompierii de la ISU Vâlcea au intervenit pentru a salva bunurile și a scoate apa din 10 gospodării inundate în comunele Sirineasa Orlesti şi Popesti. Zeci de hectare de culturi agricole sunt sub ape în tot judeţul.

Probeleme sunt şi pe Valea Oltului (DN 7) din cauza ploilor abundente.

Drumarii îi avertizează pe soferi să circule prudent pentru că în sectorul Călimăneşti – Brezoi au loc frecvent căderi de pietre de pe versanţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS