Confidenţialitate

Vâlcea: Un bărbat a fost amendat cu 5000 de lei pentru că a abandonat un cățel pe marginea unui drum | AUDIO

Un bărbat a fost amendat cu 5000 de lei de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea. El a a abandonat un cățel într-un sac pe marginea unui drum.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate în special în zonele izolate în care oamenii obișnuiesc să arunce gunoaie, se vede cum bărbatul coboară din mașină. Scoate un sac de rafie din portbagaj și-l aruncă pe marginea drumului. La scurt timp, reprezentanții Primăriei Bujoreni care au văzut gestul bărbatului pe camere au mers în zonă.

Așa au constatat că în sacul legat la gură era un cățel de două luni. A fost sesizată poliția Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea, care cu ajutorul imaginilor a reușit să-l indentifice pe bărbatul de 36 de ani din Bujoreni.

Pentru actul de cruzime el a fost amendat cu 5000 de lei, iar puiul de câine a fost preluat de o fundație pentru protecția animalelor. Abandonarea animalelor constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 3000 și 12000 de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Microplastic descoperit în carnea, laptele și sângele animalelor din fermele olandeze. A fost găsit și în produsele din supermarket | AUDIO