Confidenţialitate

Microplastic descoperit în carnea, laptele și sângele animalelor din fermele olandeze. A fost găsit și în produsele din supermarket | AUDIO

Pentru prima dată, cercetătorii au descoperit microplastic în carnea, laptele și sângele animalelor. Particulele au fost găsite în produsele din supermarketuri și din fermele olandeze. Impactul asupra sănătății umane este necunoscut.

Oamenii de știință de la Universitatea Vrije din Amsterdam au găsit particule de microplastic în trei sferturi din produsele din carne și lapte testate și în fiecare probă de sânge, scrie cotidianul The Guardian.

De asemenea a fost găsit microplastic în toate mostrele din hrana animalelor ceea ce indică o cale de contaminare potențial importantă. Produsele alimentare au fost ambalate în plastic, ceea ce reprezintă o altă cale posibilă.

În martie, cercetătorii au găsit microplastic și în sângele uman

Cercetătorii olandezi au raportat pentru prima dată microplastice în sângele uman în luna martie și au folosit aceleași metode pentru a testa produsele de origine animală. Descoperirea particulelor în sânge arată că acestea pot călători prin corp și se pot depune în organe.

Microplasticele provoacă deteriorarea celulelor umane

Impactul asupra sănătății oamenilor sau a animalelor de fermă este încă necunoscut, dar cercetătorii sunt îngrijorați deoarece, în laborator, microplasticele provoacă deteriorarea celulelor umane, iar despre particulele din aer se știe deja că pătrund în organism și provoacă milioane de decese premature anual.

Microplasticele au contaminat întreaga planetă

Cantități uriașe de deșeuri din plastic sunt aruncate în mediul înconjurător, iar microplasticele au contaminat întreaga planetă, de la vârful Muntelui Everest și până în adâncul oceanelor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Studiu: Numărul vacilor din Uniunea Europeană trebuie să scadă, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.