Confidenţialitate

Vâlcea: Amenzi de peste 3.000 de lei și dosare penale pentru pescuit în perioada de prohibiție. Polițiștii au confiscat 100 de kg de pește de la cei prinși | AUDIO

În plină perioadă de prohibitie, șapte persoane din județul Vâlcea au fost prinse la pescuit în apele râului Olt cu unelte neautorizate. Politiștii au confiscat aproape 100 de kilograme de pește, au aplicat amenzi și au întocmit două dosare penale pentru pescuit ilegal în perioada de prohibiție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urma unor razii făcute în localitățile de pe malul Oltului – Drăgoești și Drăgășani – polițiștii din Vâlcea au prins în flagrant șapte persoane. Acestea aveau asupra lor 20 de plase ilegale de pescuit, dar și aproximativ 20 de specii de pește. Peștele urma să fie vândut la negru , pe marginea drumului sau în anumite piețe.

Polițiștii au aplicat amenzi contravenționale de peste 3.000 de lei pentru pescuit în perioada de prohibiție și au întocmit două dosare penale pentru braconaj piscicol cu unelte neautorizate. În perioada 9 aprilie-7 iunie, în habitatele naturale, pentru a proteja resursele acvatice și a permite reproducerea peștilor este interzis pescuitul comercial, sportiv sau reacreativ.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Protest al pensionarilor militari în București. Virgil Bălăceanu: Solda de grad a unui subofițer este mai mare decât solda unui colonel ori a unui general în rezervă sau în retragere | AUDIO