VÂLCEA: Cele patru case ameninţate de o alunecare de teren sunt demolate

Proprietarii celor patru case din localitatea Alunu, judeţul Vâlcea, ameninţate de alunecarea de teren produsă în urma ploilor abundente la o haldă de steril aparţinând unei exploatări miniere din cadrul CET Govora, au început demolarea controlată a imobilelor, pentru a putea recupera cât mai mult din materialele de construcţii. La sfârşitul săptămânii trecute, a patra familie a fost evacuată din zonă.

Potrivit prefectului de Vâlcea, citat de News.ro, casele sunt demolate cu acordul proprietarilor care încearcă să recupereze pentru a refolosi cât mai multe dintre materialele de construcţii utilizate iniţial la ridicarea celor patru imobile.

La sfârşitul săptămânii trecute, a patra familie a fost evacuată după ce, anterior, alte trei fuseseră mutate din casele ameninţate de alunecarea de teren.

Între timp, autorităţile din Vâlcea continuă să lucreze pentru a stopa valul de pământ care alunecă la vale. Începând de vineri, în zonă se montează un pinten de blocaj, al cărui rol este acela de a opri alunecarea de teren, a precizat Concioiu. Acesta a ma spus că în ultimele zile valul de pământ s-a deplasat cu aproximativ 50 de metri.

O alunecare de teren de proporţii a fost activată, în urma ploilor abundente de la începutul lunii mai, în localitatea Alunu, la o haldă de steril aparţinând unei exploatări miniere din cadrul CET Govora. Patru familii, totalizând 14 persoane, între care trei copii, au fost evacuate, împreună cu bunurile lor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS