Confidenţialitate

VÂLCEA: Cele patru case ameninţate de o alunecare de teren sunt demolate

Proprietarii celor patru case din localitatea Alunu, judeţul Vâlcea, ameninţate de alunecarea de teren produsă în urma ploilor abundente la o haldă de steril aparţinând unei exploatări miniere din cadrul CET Govora, au început demolarea controlată a imobilelor, pentru a putea recupera cât mai mult din materialele de construcţii. La sfârşitul săptămânii trecute, a patra familie a fost evacuată din zonă.

Potrivit prefectului de Vâlcea, citat de News.ro, casele sunt demolate cu acordul proprietarilor care încearcă să recupereze pentru a refolosi cât mai multe dintre materialele de construcţii utilizate iniţial la ridicarea celor patru imobile.

La sfârşitul săptămânii trecute, a patra familie a fost evacuată după ce, anterior, alte trei fuseseră mutate din casele ameninţate de alunecarea de teren.

Între timp, autorităţile din Vâlcea continuă să lucreze pentru a stopa valul de pământ care alunecă la vale. Începând de vineri, în zonă se montează un pinten de blocaj, al cărui rol este acela de a opri alunecarea de teren, a precizat Concioiu. Acesta a ma spus că în ultimele zile valul de pământ s-a deplasat cu aproximativ 50 de metri.

O alunecare de teren de proporţii a fost activată, în urma ploilor abundente de la începutul lunii mai, în localitatea Alunu, la o haldă de steril aparţinând unei exploatări miniere din cadrul CET Govora. Patru familii, totalizând 14 persoane, între care trei copii, au fost evacuate, împreună cu bunurile lor.