Substanță suspectă, descoperită la o ghenă de gunoi din Râmnicu Vâlcea

Aproximativ cinci kilograme de substanţă ce pare a fi mercur au fost găsite la o ghenă de gunoi din cartierul 1 Mai din Râmnicu Vâlcea, anunță Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

O persoană din zonă a sesizat prin 112 că dintr-un tomberon curge un lichid suspect. La fața locului au ajuns atât polițiștii de la Biroul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, cât şi pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Zona a fost izolată, iar substanța a fost colectată într-un recipient de către angajații de la ISU care l-au predat apoi polițiștilor pentru a stabili dacă este sau nu vorba despre mercur,p otrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vâlcea  – Sandra Bălteanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest caz s-a deschis şi un dosar penal. Se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de produse sau substanţe toxice.

În urmă cu 3 luni în cartierul Ostroveni din Râmnicul Vâlcea au mai fost găsite 25 de kg de substanţă care ulterior s-a confirmat ca fiind mercur. Dosarul se află pe rolul Parchetului de pe lângă tribunalul Valcea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS