Confidenţialitate

Vâlcea: Doi muncitori au fost scoși de pompieri de sub un mal de pământ. Dosar penal de vătămare corporală din culpă, deschis de poliție | AUDIO

Doi muncitori surpinși de un mal de pământ au fost salvați de pompierii în judetul Vâlcea. Cei doi bărbați săpau șanțuri în comuna Sinești pentru canalizare. ITM anchetează accidentul de muncă, iar poliția a deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Muncitorii săpau șanțuri pentru introducerea canalizării în comuna Sinești, județul Vâlcea de-a lungul Drumului Județean 605A. La un moment dat, pentru că nu erau asigurate, malurile s-au rupt, iar doi bărbați au fost prinși sub pământ.

Pompierii care au ajuns la fața locului au reușit să-l scoată imediat pe unul dintre ei. Acesta a suferit un traumatism toracic sever și a fost transportat la Spitalul din Horezu.

Pompierii s-au luptat contra cronometru pentru a-l salva pe cel de-al doilea muncitor, care a fost îngropat în pământ la aproape 2 metri adâncime. A fost scos cu greu după aproape o jumătate de oră. Bărbatul – conștient, cu multiple traumatisme – a fost preluat de către medicii de pe ambulanță și dus la Spitalul din Râmnicu Vâlcea.

La spital a ajuns și șeful de echipă, care atunci când a văzut cum se prăbușește malul de pământ peste muncitori s-a speriat foarte tare și a suferit un atac de panică.

Polițiștii, dar și inspectorii de muncă fac anchetă la fața locului: se verifică dacă au fost respectate normele de protecție și securitate în muncă și dacă muncitorii purtau echipament corespunzător.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: 5 turiști blocați într-o telecabină la Bâlea Lac. Intervin echipaje ale Salvamont Sibiu. Dan Popescu: „Persoanele blocate nu au nevoie de îngrijiri medicale” | VIDEO