Confidenţialitate

Val de Covid în Thassos, stațiunea din Grecia în care românii sunt majoritari. Autoritățile recomandă purtarea măștii în locurile aglomerate

Insula Thassos, destinaţia preferată de turiştii români în Grecia se confruntă cu un val de cazuri de Covid. Autorităţile locale elene sunt în alertă și recomandă purtarea măștii în locurile aglomerate.

Unitățile de cazare din Thassos și Halkidiki au rate de ocupare peste așteptări, iar turiștii români se află în fruntea clasamentului.

În Thassos, cazurile de Covid au început să crească alarmant.  „Să fim atenți pentru că virusul este aici și pândește,” atenționează într-o postare pe facebook, directorul Centrului de Sănătate din Prinos. Masca nu este obligatorie, dar Thomas Angelopoulos le recomandă turiștilor și localnicilor să o poarte în toate locurile aglomerate.

Unitățile de cazare din Thassos au un grad de ocupare de 90%. Presa elenă scrie că cea mai mare parte a turiștilor sunt români, urmați de alți turiști din balcani, dar și germani, britanici, polonezi, scandinavi, lituanieni, cehi și slovaci.

Luna viitoare sunt așteptați italienii, precum și mai mulți greci, care obișnuiesc să plece în vacanțe în august.

Cetățenii greci care au Covid trebuie să rămână în autoizolare timp de 5 zile, dar regula nu se aplică și turiștilor. Potrivit noilor protocoale, aceștia vor putea alege dacă doresc să rămână în autoizolare în camerele de hotel. Ei pot călători cu toate mijloacele de transport în comun, atât timp cât poartă o mască de protecție.

Dacă au nevoie de spitalizare, turistii sunt transportați la cel mai apropiat centru de sănătate.

Foto: Shutterstock

Citește și: Grecia: Turiștii confirmați cu boala Covid nu vor mai fi obligați să stea în carantină