Confidenţialitate

Grecia: Un bărbat cu dublă cetățenie, română și moldoveană, a murit în urma prăbușirii unui elicopter care participa la stingerea incendiilor

Bărbatul era copilot, potrivit Ministerului român de Externe. Un alt român, este vorba despre pilotul elicopterului, a fost rănit și se află internat în spital.

La o zi după producerea accidentului de elicopter din Grecia, Ministerul de Externe din România anunță că doi oameni au murit în urma prăbușirii aparatului de zbor în largul Insulei Samos.

Unul dintre ei are dublă cetățenie, română și moldoveană și era copilot, iar celălalt este grec.

În afară de aceste două persoane, în momentul producerii accidentului, în elicopter se mai aflau încă doi oameni: un moldovean și încă un bărbat cu dublă cetățenie română și moldoveană, care era și pilotul elicopterului.

Aceștia din urmă se află internați într-un spital din Samos și se află în afara oricărui pericol, precizează Ministerul de Externe.

Echipajul participa la stingerea incendiilor din Grecia, iar în momentul alimentării cu apă din mare, elicopterul, deținut de o companie din Republica Moldova, a scăpat de sub control și s-a prăbușit în apă.

Potrivit presei din Grecia, pilotul s-ar fi salvat singur, după ce a înotat până la țărm, iar cealaltă persoană a fost recuperată în viață de echipele de salvatori și transportată de urgență la spital pentru îngrijiri.

Foto: zougla.gr