Confidenţialitate

Văduva pacientului ars care a murit în Belgia: Criminali cu sânge rece mi-au spus în faţă că au alte priorităţi

Soţia bărbatului care a suferit arsuri în urma electrocutării într-un accident de muncă în Portul Constanța critică autoritățile.

„Mie îmi pare rău dacă dl. ministru spune că nu există un autor moral. Nu mă interesează ce culoare politică are fiecare, ce declară. Eu vă spun doar că nu se întâmplă nimic în România, că a trebuit să ies public ca să-mi strig năduful ca să pot să-l duc acolo. Prea târziu. Regret că nu am ieşit, poate, mai devreme. Dacă pleca vineri, poate se întâmpla să fie bine şi nu eram în situaţia asta astăzi. Pe mine nu mă interesează autorul moral, pe mine mă interesează criminali cu sânge rece care mi-au spus direct în faţă că au alte priorităţi. A trebuit să aştept zile în şir, să-l plimb pe soţul meu în toată România, de la un spital la altul, ca să ajungă într-un final într-un spital unde cineva să-şi dea interesul pentru el. Doar că a fost prea târziu! Înţelegeţi? Mult prea târziu!”, a declarat femeia, la Digi 24.

Văduva a spus că supărarea ei este legată de cei de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, care „s-au comportat aşa cum s-au comportat”. Femeia a precizat că a deranjat-o tonul conversaţiei cu persoana de la DSU cu care a ţinut legătura, o persoană care răspunde la telefon, „un domn doctor” despre care „cei de la DSU ştiu mai bine cine este”.

„Domnul acela cu care m-am conversat mi-a spus în primă fază să am răbdare,  că are alte priorităţi sau că trebuie să mă ia în ordinea priorităţilor şi care mi-a transmis că i-am stricat imaginea domnului Arafat!”, a povestit femeia. „Pe mine nu mă interesează imaginea nimănui, le-am transmis şi le transmit în continuare. Dacă trebuie să stric imagini, o s-o fac!”, a adăugat ea.

Transferat cu întârziere la un spital din Belgia, bărbatul a murit luni. Medicii unității sanitare au spus că au descoperit în rânile sale bacterii rezistente la antibiotice.

Inițial, după accidentul de muncă, pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Mai apoi, la 21 ianuarie, a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe “Sfântul Spiridon” din Iaşi. Pe 28 ianuarie, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată “din motive tehnice”, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Pe 29 ianuarie, bărbatul a fost transferat, cu o aeronavă a Ministerul Apărării Naţionale, la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Ministrul Sănătăţii a decis, luni, trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unităţi medicale din România unde a fost internat pacientul.

Nu putem să vorbim despre un autor moral, şi să comparăm asta cu lucruri din trecut, atâta timp cât nu a existat nici măcar o singură secundă în care să fi existat un loc în străinătate şi să fi refuzat transferul. M-am ocupat personal de asta. Am sunat la DSU şi, de îndată ce transferul a fost posibil, s-a şi efectuat”, a declarat Vlad Voiculescu.