Confidenţialitate

Vlad Voiculescu: Nu există vinovat moral pentru românul cu arsuri decedat în Belgia

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că nu există un vinovat în cazul românului cu arsuri care a decedat, la un spital din Belgia. În opinia ministrului, transferul s-a făcut în momentul în care a existat un centru care să îl primească.

Vlad Voiculescu a spus că nu există vinovați, pentru că nimeni nu s-a opus transferului în Europa.

„Dacă ar fi fost o singură persoană care să se fi opus acestui transfer al tânărului aș fi înțeles să vorbim despre un autor moral. Există un ordin de ministru, al ministrului Sănătății, ministrului Afacerilor Interne, respectiv un acord care spune că DSU este responsabil atât pentru găsirea centrului din străinătate în care pot fi tratați arșii, cât și pentru efectuarea transferului. Acestea sunt două atribuții care sunt la DSU, dar nu putem să vorbim despre autor moral atât timp cât colegii de la DSU au făcut tot ce a depins de dânșii, și anume: pe 20 a fost accidentul, pe 21 seara deja au primit înștiințarea cei de la DSU. Tot atunci au început să caute centre în Europa unde să poată fi transferat pacientul. De îndată ce au găsit un centru, pacientul a fost transferat de îndată ce a fost posibil din punct de vedere tehnic. A existat o defecțiune a avionului, este un lucru pe care l-am aflat de la dr. Arafat. De îndată ce s-a găsit o soluție alternativă, prin MApN, pacientul a fost transferat”, a spus Voiculescu.

Ministrul a precizat că îndoielile pe care le are și verificările care sunt realizate au legătură cu modul în care a fost tratat pacientul, după ce un medic din Belgia a spus că bolnavul nu fusese bine îngrijit în România.