Confidenţialitate

Moderna anunță o eficienţă de aproape 95% a vaccinului său împotriva COVID

Compania americană Moderna anunță o eficiență de 94,5%  a vaccinului său anti-COVID, potrivit datelor preliminare din faza finală a testului clinic.

”O zi minuntă”, declară oficialii producătorului farmaceutic, care vor cere o autorizație de urgență pentru punerea pe piață în Statele Unite.

Eficienţa de 94,5% reiese din datele preliminare ale testărilor clinice în care au fost implicați 30 de mii de voluntari din Statele Unite.

“Acesta este un moment esențial în dezvoltarea vaccinului nostru candidat împotriva COVID-19. Începând cu luna ianuarie, am urmărit și monitorizat acest virus cu intenția de a proteja cât mai mulți oameni din întreaga lume. În timpul acestei perioade, am știut că fiecare zi contează. Această analiză intermediară pozitivă din Studiul de Fază 3 ne-a oferit prima validare clinică conform căreia vaccinul nostru poate preveni boala COVID-19, inclusiv o formă severă a acesteia,” a declarant Stéphane Bancel, Chief Executive Officer la Moderna. Este un vaccin ARN, adică o parte din codul genetic al noului coronavirus ajunge în organism.

Anunțul Moderna vine după cel făcut recent, de Pfizer.

În comparație, vaccinul produs de Moderna rămâne stabil la minus 20 de grade, iar cel produs de Pfizer la minus 75 de grade.

În ambele cazuri, nu se știe încă cât durează imunitatea în fața noului coronavirus.

Viața ar putea reveni la normal peste un an, în iarna lui 2021 – o spune creatorul vaccinului anti-COVID de la BionTech.

Profesorul Ugur Sahin spune că până în primavară speră fie livrate peste 300 de milioane de doze produse de Pfizer și BionTech.