Confidenţialitate

Comisia Europeană a aprobat un contract cu Pfizer pentru vaccinul anticovid

Comisia Europeană a aprobat un contract cu Pfizer și BioNTech pentru vaccinul experimental dezvoltat de aceste companii împotriva noului coronavirus.

Este al patrulea contract semnat de Comisie cu producători de vaccin.

Contractul prevedete achiziționarea în total a 300 de milioane de doze de vaccin anticovid 19 produs de Pfizer.

Este al patrulea contract semnat de Comisia Europeană – Uniunea a mai aprobat înțelegeri cu AstraZeneca, Sanofi și Johnson & Johnson.

Președinta Comisiei Europene ,Ursula Von Der Leyen, spune că vor urma și alte înțelegeri cu alți producători.

Șefa Executivului European punctează că deja se lucrează cu statele membre pentru a pregăti campanii de vaccinare –  lucru subliniat și de preșdintele Klaus Iohannis în ultima conferință de presă.

“Avem deja o strategie de vaccinare anticovid și sunt stabilite inclusiv posibilitățile de stocare și distribuție pentru diferite tipuri de vaccin și am stabilit instituțiile responsabile în acest sens. De vaccin va beneficia inițial tot personalul din sănătate și persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe de boală. O campanie eficientă de vaccinare anti-covid ne va da șansa de a ne întoarce mai repde la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții”, a spus Klaus Iohannis

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit specialiștilor,  statele trebuie să se organizeze cât mai bine pentru distribuția viitorului vaccin. De exemplu, cel dezvoltat de Pfizer trebuie păstrat la – 70 de grade.