Confidenţialitate

Imunizarea profesorilor depinde de momentul în care în România ajung alte vaccinuri | AUDIO

Imunizarea profesorilor va depinde acum de momentul în care ajung în România alte vaccinuri. Deschiderea şcolilor nu este, însă, condiţionată de vaccinare, spune coordonatorul campaniei de vaccinare.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, mai puțin de 10.0000 de cadre din sistemul de învăţământ s-au imunizat, până acum, în a doua etapă a campaniei.

Autoritățile sperau ca, din 8 februarie, să înceapă vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ, considerat personal esential.

Acum, în afara celor care au peste 65 de ani sau suferă de boli cronice, acesta va fi  vaccinat cu întârziere.

”Vaccinarea personalului din învățământ depinde de momentul în care celelalte tipuri de vaccinuri, de la AstraZeneca vor ajunge în România”, spune dr. Valeriu Gheorghiță.

Aproape jumătate din numărul total al celor care lucrează în învățământ ți-au exprimat dorința de a se imuniza împotriva Sars-Cov-2, spune medicul.

”Vorbim de sub 10.000 de persoane vaccinate din sistemul de învățământ. Sunt peste 300.000 de persoane și un număr de aproximativ 126.000 de persoane și-a exprimat intenția de vaccinare”, a explicat el.

Deschiderea școlilor nu este însă condiționată de procesul de imunizare, mai spun autoritățile.

”Deschiderea școlilor este o decizie interministerială care depinde de situația epidemiologică”, a mai declarat Valeriu Gheorghiță.

După ce mai multe vaccinuri vor primi autorizația de punere pe piață, vor fi deschise noi centre în care vor personalul din învățământ va putea să se imunizeze împotriva Covid, mai transmit autoritățile

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguş