Confidenţialitate

Dr. Gheorghiță: Vaccinare fără programare în centrele AstraZeneca, cel mai probabil de vineri

De vineri, va fi permisă vaccinarea fără programare în centrele AstraZeneca în care nu mai sunt programări în platforma online și liste de așteptare.

Multe persoane au renunțat să se mai vaccineze cu serul AstraZeneca și în unele centre locurile rămân neocupate.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul militar Valeriu Gheorghiță:

„Pentru centrele de vaccinare cu AstraZeneca în care nu sunt ocupate toate locurile, în care nu avem liste de așteptare, se pot prezenta direct persoanele pentru vaccinare, având asupra lor cartea de identitate, având o stare de sănătate bună. Această posibilitatea foarte probail că va fi implementată de la sfârșitul acestei săptămâni, de vineri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De săptămâna viitoare, adică din 19 aprilie, mai multe fluxuri de vaccinare AstraZeneca vor deveni Moderna, anunță Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării anti-Covid.

Dar, mai întâi, se vor administra dozele de rapel pentru persoanele care au primit prima doză în respectivele centre.

De asemenea, tot de săptămâna viitoare vor fi deschise alte centre de vaccinare cu doze Pfizer-BioNtech:

„Începând din 19 aprilie, vor fi transformate circa 61 de fluxuri de vaccinare AstraZeneca în fluxuri de  vaccinare cu vaccin Moderna. (..) Din 20 aprilie, vor fi deschise aproximativ 50 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la compania Pfizer.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și tot de săptămâna viitoare, vor începe să vaccineze primele centre mobile. Vor fi 20 de echipaje care vor ajunge în comune și sate, zone defavorizate, fără medic de familie.

Pentru orașele mari, aglomerate, se pregătesc primele centre Drive-Thru, în care populația merge cu mașina pentru a primi dozele anti-Covid.