Confidenţialitate

Vaccinarea cu serul AstraZeneca nu va fi stopată, spune Cristian Tudor Popescu | VIDEO

Controversele legate de vaccinul AstraZeneca vor fi lămurite în zilele următoare, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Piața Victoriei. Procesul de vaccinare nu poate fi stopat, a mai spus gazetarul și scriitorul, în dialogul cu ascultătorii Europa FM:

„Lucrurile se vor lămuri în câteva zile, asta nu poate să dureze nu știu cât, e vorba de loturi de vaccin, de ritmicitatea procesului de vaccinare, nu poți să-l stopezi. Dacă nu merg mai departe, atunci suspenzi complet, nu mai e cu lotul nu știu cât, se suspendă complet AstraZeneca, ceea ce creează o situație din punct de vedere logistic foarte complicată.”

Mai mult, Cristian Tudor Popescu spune că, după ce s-a înscris pe listele de așteptare pentru vaccinare, a realizat că centrul selectat de acesta face imunziările cu vaccin AstraZeneca:

„M-am înscris astăzi, n-a fost chiar simplu din pricina întreruperilor platformei. N-a durat foarte mult, cam în jumătate de oră s-a rezolvat. M-am înscris și după aceea am văzut și ce vaccin este la centrul respectiv și este AstraZeneca, mă voi vaccina cu AstraZeneca.”

Gazetarul și scriitorul spune că vaccinul nu are cum să provoace efecte atât de grave încât să ducă la deces întrucât, dacă ar fi așa, efectele ar fi trebuit să fie în sfera celor provocate de virusul SARS-CoV-2:

„Dacă e să facă ceva rău, acel ceva rău merge în aria respectivului virus, ceva legat de plămâni, de respirație, de ficat, până acum n-a murit nimeni de hemoragie cerebrală din cauza COVID. Dacă ar fi o legătură între vaccinul AstraZeneca și tipul acesta de deces, așa ceva nu ar fi valabil în 2 nici în 9, ar fi valabil în 9.999 de cazuri. E logic?”

Mai mult, Cristian Tudor Popescu spune că astfel de controverse erau de așteptat, însă situația se va lămuri în cel mai scurt timp:

„Există și concurență între firmele care produc acum vaccinuri. Concurența nu dispare. Desemenea, eu spuneam prin noiembrie, m-aș mira să nu avem și așa ceva, cineva care moare de ceva și să fie atribuit asta unui tip de  vaccin. Această agitație se va potoli, are un vârf acum, pentru că trebuie luată o decizie. (…) Oare cine are rata de ucidere mai mare, COVID sau AstraZeneca? Noi avem 20.000 de morți de COVID, 83 de oameni au murit până aseară.”

Totodată, la alimentarea controverselor contribuie și cei care sunt împotriva vaccinării, a mai spus gazetarul și scriitorul, la Piața Victoriei:

„Cei care acum propovăduiesc <<să te ferești de AstraZeneca>> sunt cei care spuneau să te ferești de vaccin acum 3 luni. Cei mai mulți dintre cei care îndeamnă și pe cei din jur sunt niște antivacciniști care acum au concretizat, s-au năpustit pe AstraZeneca, cum să lași o asemenea pradă?”