Vacanța de 1 Decembrie umple hotelurile și pensiunile de la munte

În județul Brașov, cele mai cautate locuri de cazare sunt cele din Poiana Brașov și Predeal, unde turiștii speră să și poată schia saptămâna viitoare. Cei care nu și-au făcut încă rezervări, mai gasesc totuși camere disponibile în pensiunile din Râșnov, Bran și Moeciu.

Anul acesta, turiștii au început să caute oferte pentru minivacanța de 1 Decembrie încă de la încheierea sejururilor din vară. Cei mai mulți dintre ei au în plan să petreacă 5 zile în stațiunile de munte, începând cu 30 noiembrie, până în 4 decembrie.

Chiar dacă prețurile nu sunt mici, hotelurile de 4 și 5 stele, din Poiana Brașov și Predeal, sunt ocupate complet în această perioadă. Prețul pentru o cameră dublă, rezervată 4 nopți, pornește de la 550 de lei și ajunge și la 1200 de lei, în funcție de facilitățile oferite de unitatea de cazare. În acești bani, unii turiști vor avea parte de o petrecere tradițională în seara din 1 Decembrie.

Și cele mai multe pensiuni din aceste două stațiuni au fost din timp rezervate, de grupuri de 10-12 persoane. Prețul închirierii integrale a unei pensiuni de 3 sau 4 margarete, în aceeși perioadă, variază între 4000 și 6000 de lei. Turiștii care vor petrece vacanța de 1 Decembrie în Poiana Brașov și Predeal speră că vor avea parte și de distracție pe pârtie.

La zăpadă se gândesc însă și turiștii care și-au făcut rezervări în Râșnov, Bran sau Moeciu. Proprietarii pensiunilor de aici au inclus în ofertele lor plimbări cu trăsura și ieșiri la picnic sau grătar, de ziua națională. O noapte de cazare la o pensiune agroturistică costă între 90 și 140 de lei, pentru o cameră dublă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS