Confidenţialitate

V. Gheorghiță este cel care l-a sesizat pe premierul Cîțu în legătură cu publicarea datelor despre pandemie

Coordonatorul campaniei de vaccinare este cel care l-a sesizat pe premierul Florin Cîțu legat de publicarea de către Ministerul Sănătății a datelor privind numărul de teste sau situația vaccinărilor, defalcat pe județe.

Medicul Valeriu Gheorghiță susține că, în opinia sa şi a specialiştilor, aceste date trebuie validate “înainte de a fi puse în mediul online”.

Acesta a explicat care ar fi problemele legate de publicarea datelor privind numărul de teste sau situația vaccinărilor:

Valeriu Gheorghiţă a explicat care ar fi problemele legate de publicarea datelor privind numărul de teste sau situația vaccinărilor:

“Nu am făcut plângere, ci o informare legată de datele privitoare la activitatea de vaccinare, respectiv modalitatea prin care aceste date sunt puse în mediul online şi ce informaţii sunt prezentate.”

Medicul spune că aceste date au mai degrabă caracter tehnic.

Premierul a venit cu precizări pe Facebook: Dacă în urmă cu o zi anunța că “se autosesizează” Corpul de Control în privința publicării datelor de către Ministerul Sănătății, acum Florin Cîțu vorbește despre “un ipotetic control care s-ar putea face la Ministerul Sănătății”.

Premierul a spus că ar vrea să se asigure că nu au fost publicate date privind categoria „personalului în activitate din cadrul instituțiilor din sistemul național de apărare națională, ordine publică, securitate națională” care să creeze probleme.

Amintim, Ministerul Sănătății a publicat săptămâna trecută situația testărilor și a spitalizărilor în fiecare județ, precum și situația vaccinărilor în fiecare centru de vaccinare.

Publicația Buletin de București scrie că datele arată existența unui sistem paralel de vaccinare și că mai mult de 60% din vaccinări din București s-au făcut în afara platformei oficiale.