Confidenţialitate

Uzina Ford din Craiova va fi preluată de Ford Otosan din Turcia | AUDIO

E vorba de o tranzacție de aproape 600 de milioane de euro. Noul proprietar anunță deja că va investi într-o nouă linie de mașini comerciale – autoutilitare, care cuprinde și un model electric ce va fi lansat în 2024. 

Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, era deja partenerul strategic al fabricii din Craiova. Compania turcească va prelua proprietatea asupra fabricii de la Craiova și a activității de producție din România.

Ana Timiș, directorul de comunicare al Ford România, anunță câteva din planurile companiei:

„Modelul Puma, care în 2021 a fost cel mai bine autoturism Ford din Europa, va primi, din 2024, o versiune complet electrică, ce se va fabrica la uzina din Craiova.”

Deasemenea, din 2023, la Craiova se va produce un nou vehicul utilitar ușor, care din 2024 va exista și în varianta complet electrică.

Iar producția SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport se va încheia până la finalul acestui an, deoarece fabrica de la Craiova se va concentra tot mai mult pe producția de vehicule comerciale și electrice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Citește și: Inflația în România, în creștere. Gazele, combustibilii și cartofii au înregistrat cele mai mari creșteri de prețuri