Confidenţialitate

USR solicită premierului să dea OUG pentru a împiedica intrarea în vigoare a pensiilor speciale ale aleșilor locali | AUDIO

Un proiect de lege în acest sens a fost depus în Parlament dar acesta este blocat la Senat. Potrivit Codului Administrativ, pensiile special ale aleșilor locali vor intra în plată de la 1 ianuarie 2022.

USR a inițiat o lege de blocare a intrării lor în vigoare, lege care este acum la Senat. Purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuț Moșteanu, îi cere premierului Nicolae Ciucă să rezolve situația prin OUG:

„Este inacceptabil să avem o categorie de pensiii speciale. Domnule Ciucă, dați ordonanță de urgență cât mai repede, mai sunt 18 zile.”

La nivelul Coaliției de guvernare, PSD și UDMR nu sunt de accord cu aliminarea pensiilor special pentru primari, viceprimari și președinți de Consilii Județene, dar se poartă discuții pentru amânarea cu un an a plății acestora.

Potrivit legii pensia de serviciu a unui primar ar urma să se încadreze între 1.400 și 6.000 de lei, în funcție de câte mandate a avut.

Iar un președinte de Consiliu Județean cu trei mandate ar urma să ajungă la o pensie de 7.000 de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Dacian Cioloș, despre pensiile speciale: Bugetul țării nu poate acoperi beneficii pentru aleșii locali | AUDIO