Confidenţialitate

Dacian Cioloș, despre pensiile speciale: Bugetul țării nu poate acoperi beneficii pentru aleșii locali | AUDIO

USR a reacționat pe tema pensiilor speciale, cerând coaliției de guvernare să nu le introducă. Bugetul țării nu poate acoperii <<beneficii pentru aleșii locali>>, a declarat în urmă cu puțin timp liderul USR – Dacian Cioloș.

„Dacă alianța PSD-PNL nu dă o Ordonanță de Urgență, rapid, în următoarele trei săptămâni, riscăm să avem din nou o nouă categorie de privilegiați pentru că aceste pensii speciale pentru primari, viceprimari, președinți de Consilii Județene, vicepreședinți de Consilii Județene ar intra în vigoare începând de la 1 ianuarie și ar avea un impact bugetar de peste 600 de milioane de lei”, a spus Dacian Cioloș luni, 6 decembrie 2021.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

USR susține că majorarea pensiilor trebuie să se facă de la 1 ianuarie și în funcție de valoarea pensiei actuale: „O propunere, de exemplu, de creștere cu 10% a pensiilor înseamnă – pentru un pensionar care are 1000 de lei pe lună pensie – 100 de lei creștere. Pentru un pensionar care are 10-15 mii de lei pensie, înseamnă creștere cu 1000-1500 de lei. Și continuăm să ținem în sărăcie pensionari cu pensii mici, unii chiar mai mici de 1000 de lei, cărora nu le putem crește pensia pentru că majoritatea banilor de creștere de pensii se duc la pensiile mari”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Surse: Pensiile speciale pentru primari, viceprimari, șefi și vicepreședinți de CJ-uri ar putea fi amânate din nou | AUDIO

Autor: Mihai Bucureșteanu