Confidenţialitate

USR, reacție la noile informații privind drona rusească de pe teritoriul României: „Acesta este instinctul lor securistic. De acoperire. Băgare sub preș. Rușinos și scandalos pentru un șef de stat NATO”

Cătălin Drulă – președintele USR – a declarat miercuri, 6 septembrie 2023, că oficialii României „au mințit timp de 2 zile. Ucraina a spus adevărul: drona rusească Shahed a explodat pe teritoriul României”. „Acesta este instinctul lor securistic. De acoperire. Băgare sub preș. Rușinos și scandalos pentru un șef de stat NATO”, a mai spus liderul USR.

„Au mințit timp de 2 zile. Ucraina a spus adevărul: drona rusească Shahed a explodat pe teritoriul României, în noaptea de 4 spre 5 septembrie.
Iohannis, ieri: <<Nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România.>>

Acesta este instinctul lor securistic. De acoperire. Băgare sub preș. Rușinos și scandalos pentru un șef de stat NATO. De ce nu avem apărare anti-aeriană în timp ce la câteva sute de metri de pământul românesc sunt atacuri aeriene seară după seară?

De ce Klaus Iohannis nu a declanșat imediat consultări cu aliații din NATO după ce pentru prima dată de la începutul războiului sunt dispozitive rusești care explodează pe teritoriu NATO?

Ce fel de președinte este acesta care ascunde sub preș realitatea în loc să apere România?

PS Și mai securistic este că încearcă să inducă confuzie între atacurile de aseară de la Chilia și drona care a explodat alaltăieri la 40km distanță, lângă Plauru, peste Dunăre de orașul Izmail. Așa cum a identificat corect comunitatea OSInt, drona Shahed din atacul de alaltăieri a explodat pe pământ românesc și abia azi au recunoscut”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Sursa foto: USR

Citește și: Ministrul Apărării Naționale, despre drona rusească ce ar fi căzut pe teritoriul României: Confirm că în această zonă există bucăți